TERRE DES HOMMES DANMARK 

AT GØRE EN FORSKEL 

Du kan hjælpe os, med at gøre en forskel ved at donere som fadder, medlem eller bidrage med en enkel ydelse. Læs mere om hvordan du kan hjælpe et barn, til en bedre fremtid på vores hjemmeside. Eller følg os på de sociale medier. 

Terre des Hommes Danmark har eksisteret i 57 år. 

DU KAN FØLGE OS HER:

FACEBOOK FACEBOOK
I N S T A G R A M I N S T A G R A M
LinkedIn LinkedIn
Terredeshommes.dk Terredeshommes.dk
                                                                         

NYHEDSBREV

Juni 2024
Af næstformand Anja Olsen    
                                                                                                                                                                

Børns rettigheder
4 millioner 237.550 tusinde Europæer har lige været en tur i stemmeboksen. I de 27 EU-lande er der blevet valgt nye europaparlamentarikere ind og i Danmark valgte vi 15 medlemmer ind, som skal repræsentere Danmark i EU. 
Mange af kandidaterne havde børns rettigheder på deres dagsorden. Blandt andet har fokus været på børn – og unges mistrivsel, som er steget i takt med de sociale mediers galoperende indflydelse hos børn og unge. Skærme i institutionerne, skolerne og hjemme. Dagligt udsættes de for massiv påvirkning og voldsomt indhold. Børn skal beskyttes på de sociale medier. Lad os håbe de danske kandidater, sammen med deres europæiske kollegaer, vil holde ord og tage kampen op for børnenes skyld. Så vi kan være foregangslande for klodens mange børn med oplysning, rettigheder, uddannelse og beskyttelse. Det er en klog investering. 



Kvalitetssikring – ansvarlighed og troværdighed
I Terre des Hommes Danmark sætter vi en ære i, at vores kvalitetssikring lever op til de internationale beskyttelsesregler. I dag er børns rettigheder lige så stort et krav som GDPR – regler. Der er kommet nye internationale krav, som er strammet op i forhold til tidligere krav fra FN-Konventionen.
 

Derfor er det også en stor glæde, at vi i vores nye bestyrelse har fået valgt en ambitiøs kvinde ind, Priya Leth Jørgensen, som er dedikeret til, at få gennemført de nye kvalitetssikringsregler ude i vores projekter. Det betyder blandt andet at alle i Terre des Hommes Danmark; bestyrelsen, fadderskabslederne og frivillige, samt vores partner ude i vores projekter, har været og skal igennem online kurser, som er obligatorisk i forhold til de nye internationale regler. På den måde sikrer vi, at vi i Terre des Hommes Danmark højner troværdigheden, samt at vi lever op til de etiske og ansvarlige regler i forhold til børnene og de projekter de er en del af, i de udsatte samfund de lever i.
 

Det nytter at hjælpe som fadder
Denne unge mand, er en glad og stolt ung mand. Han har fået en uddannelse og er i gang med et videregående kursus inden for computerteknologi og er i dag ansat i et privat firma.
Vores fadderskabsleder Annette Jørgensen har støttet den unge mand gennem hele hans uddannelse og var ude at besøge ham i Sri Lanka for nogle år tilbage. Dengang besøgte Annette drengen i hans hjem, som var meget fattigt - et lille rum, hvor hele familien boede mor, far og de tre søskende.
 
    
    
Moderen lever i dag med hjerte problemer og faderen er arbejdsløs. Heldigvis har den unge mands familie, hans bedstemor og tante, bygget et noget pænere hus, hvor familien bor i dag. Hjælpen, Annette Jørgensen som fadder har støttet drengen gennem årene, har givet ham en rigtig god start på sit unge arbejdsliv, som han er dybt taknemmelig for. Som afslutning på hans uddannelse har Annette fået et meget fint takkebrev;
 
“Dear sponsor parents,
Thank you very much for sponsoring me.
It is grate opportunity for me.
Many years I have received all school requirements
from the project. It´s very helpful to me and to my Family.
Now am following computer course.
In next year I will get permeant job.
Thank you.”


________________________________________________________________________

Medlemsfordele for dig, der er medlem af Terre des Hommes DK
Vi har en glædelig nyhed. I længere tid har vi arbejdet på, at kunne samarbejde med forskellige virksomheder, så du som medlem af Terre des Hommes Danmark kan opnå fordele af dit medlemskab. Derfor glæder det os meget, at vi har indgået et samarbejde med Politiken/Jyllands Postens Børneavisen.
Børneavisen er propfyldt med nyheder og underholdning for børn. Det er en naturlig forlængelse af, at vi i Terre des Hommes primært støtter børn med uddannelse og hvad er mere vigtigt, end at kunne læse og skrive og dermed opnå en langt bedre fremtid. For børns læsefærdigheder og nysgerrighed er med til at fremme barnets viden.
 
De seneste rapporter i EU og i Danmark viser sørgeligt, at børns læsefærdigheder er dalende. Derfor synes vi at Børneavisen ville være en gevinst for vores medlemmers børn, børnebørn og oldebørn – for hele familien.
 
Børneavisen udkom for første gang i 2018 og udkommer på print hver tirsdag. Avisen indeholder nyheder og underholdning til børn i alderen 9 – 12 år. Se eksempel her:
 
Oplys ved abonnementstegning, at du er medlem af Terre des Hommes Danmark og opgiv dem dit medlemsnummer, så får du automatisk 10 procents rabat.

Medlemskab i Terre des hommes koster 150 kr. om året og er blandt med til, at vi kan kan sende det fulde beløb til barnet/børnene, fordi vi holder vores administrationsomkostninger nede, arbejder frivilligt og er fri af tung bureaukrati.
Giv et medlemskab i gave. 

________________________________________________________________________

 
Flot resultat – fra vores årlige Generalforsamling i april
Vores årlige Generalforsamling, som blev afholdt i april, i Odense, blev en rigtig god eftermiddag. Især fordi der mødte medlemmer op, som var med første gang. Det er en af fordelene ved at være medlem af Terre des Hommes - muligheden for at møde op til vores årlige Generalforsamlinger, stille forslag og være med til at præge de indre linjer i TDH DK. Eftermiddagen bød også på et oplæg fra en af vores fadderskabsledere, Vasanthi Jayaweera, der fortalte om sit projekt Elsinore Meth Care, Sri Lanka, som Vasanthi lige havde besøgt. Og som vi skrev om i vores forrige nyhedsbrev. Det blev godt modtaget og alle fik et aktuelt indblik i fadderskabslederrollen.
Samtidig er vi utrolig stolte af, at vi i vores regnskab kom ud med et flot resultat. Et overskud på 48. 132 kr., som viser vores evne til at holde vores administrationsudgifter lavt. Netop fordi vi alle arbejder frivilligt, vores medlemskaber gør, at vi kan sende alle pengene, der bliver doneret ud til børnene.


Referat fra vores Generalforsamling kan læses her - og årsrapporten for 2023 

Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer

 

"Hej, jeg er Priya Leth-Jørgensen. Jeg er 47 år og bor med min mand og 12-årige søn Nordsjælland. Jeg har været sponsor for to børn på Terre des Hommes- projektet i Sri Lanka i flere år. Jeg er overbevist om, at hvert barn fortjener et trygt, nærende miljø, hvor de kan trives og nå deres fulde potentiale. Alle børns  trivsel og beskyttelse er ikke kun et moralsk  imperativ, men også afgørende for at opbygge en lysere og mere retfærdig fremtid for alle. Jeg glæder mig til at blive en del af TDH-familien."


"Jeg hedder Karoline, er 27 år og bosat i Silkeborg. Jeg fik i 2019 elevplads som farmakonom på Ørne Apoteket i Silkeborg, og her hørte jeg for første gang om Terre des Hommes. Jeg var nemlig så heldig at få en kollega som er meget involveret i Terre des Hommes - og har været det i mange mange år. Hendes fortællinger, oplevelser og engagement i Terre des Hommes vakte min interesse. 

Inden jeg startede på uddannelse har jeg bl.a. brugt mine sabbatår på at rejse i verden. Tanzania blev et sted som fik en særlig plads i mit hjerte. Her arbejdede jeg som frivillig på et børnehjem i et meget fattigt område. Sikke en øjenåbner. Sikke en oplevelse. 

Som nu færdiguddannet farmakonom, har jeg muligheden for at give en hjælpende hånd. En hjælpende hånd til børn i nød. Min tid bliver meget mere værd, når jeg kan bruge den på Terre des Hommes og vores arbejde med diverse projekter rundt omkring i verden. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel - og vi, Terre des Hommes, gør en forskel."


Hjertelig velkommen til Priya og Karoline - vi er meget glade for, at I vil bruge jeres tid i Terre des Hommes. 


Sommerferieanbefaling til børn i alderen 4 – 10 år
Børn har en naturlig nysgerrighed, som er med til at gøre dem klogere på den forunderlige verden vi lever i. Radionauterne er en gratis podcast til børn i alderen 4 – 10 år, om alt mellem himmel og jord, mennesker og natur, teknik og universet, dyr og kultur. Hos Radionauterne findes ingen dumme spørgsmål. Lyt med her: 

_________________________________________________________________

Tak fordi du læser med, støtter og bakker op om vores arbejde. Det er vi meget taknemmelige for.

Vi ønsker dig og dine en rigtig skøn sommer. 

 

De varmeste hilsner,
Terre des Hommes Danmark       

          

Send gerne vores nyhedsbrev videre i dit netværk. På forhånd Tak.   
  
Næste Nyhedsbrev udkommer september 2024                                                                                                                                                                                                            
Du kan læse om alle vores projekter - lige her
Støt os - Mobilepay 176494